Η AMG GT, γίνεται Black

Μετά την AMG GT R Pro, η Mercedes εθεάθη να κάνει δοκιμές με την επόμενη, αναμενόμενη, έκδοση της GT, την Black Series. Η Black Series, όπως έγινε και με τη CLK, C Coupe και SLS, θα είναι η τελευταία και κορυφαία έκδοση του μοντέλου, πριν κλείσει ο κύκλος παραγωγής του και περάσουμε στο διάδοχο του.

Οι διαφορές στη Black Series, είναι εμφανέστατες, εν συγκρίση με μία “απλή” GT R. Πολύ μεγαλύτερο εμπρός splitter, άλλοι (μεγαλύτεροι) αεραγωγοί στο καπό, 4 απολήξεις απο την εξάτμιση και η θηριώδης ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή. Πολύ πιθανό κανείς να τη μπέρδευε με κάποια αγωνιστική έκδοση, GT3 ή GT4, παρά με την “συμβατική” GT R.

Απο τις εικόνες, τα δύο πρωτότυπα φαίνεται πως έχουν κάποιες μεταξύ τους διαφορές. Το πρωτότυπο που κάνει τις δοκιμές στο Nurburgring, φαίνεται να έχει rollcage πίσω απο τα καθίσματα, ενώ αυτό που κάνει δοκιμές στη Βόρεια Ευρώπη, δεν έχει, ενώ τα φωτισιτικά σώματα του στο εμπρός μέρος, υποδεικνύουν πως πρόκειται για US Spec μοντέλο.

Η επίδραση των αεροδυναμικών μερών είναι εμφανής, καθώς όπως βλέπουμε απο το αυτοκίνητο που πραγματοποιεί δοκιμές στο Nurburgring, είναι κολλημένο στην άσφαλτο.

Απο τα όσα έχουν συζητόνται μέχρι και τώρα, η Black Series αναμένεται να χρησιμοποιήσει το γνωστό 4λιτρο V8 BiTurbo κινητήρα της AMG, με την απόδοση αυτή τη φορά να κυμαίνεται κάπου κοντά στα 700 άλογα, με διαφοροποιήσεις φυσικά να λαμβάνουν χώρα τόσο στο πλαίσιο, όσο και στην ανάρτηση και τα φρένα. Η εκτενέστερη χρήση ανθρακονήματος, αναμένεται επίσης να μειώσει σημαντικά το βάρος της κορυφαίας GT.

Όλα τα παραπάνω, είναι συστατικά τα οποία ενδεχομένως να δημιουργήσουν τη νέα “Queen of the laptime board” του Nurburgring, με τον Διευθυντή της AMG, Tobias Moers, να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, η Black Series να κάνει τη δική της απόπειρα να εκθρονίσει την Aventador SVJ (με χρόνο 6:44.97) απο το κορυφαίο σκαλί του βάθρου του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στο Ring.

Πριν απο λίγες μέρες, πριν το κλείσιμο του Nurburgring λόγω του ιού Covid-19, η Mercedes εθεάθει να κάνει δοκιμές και με μία 3η GT R Black Series.

Αναμένουμε να δούμε τη Black Series στη τελική της μορφή, χωρίς τα καμουφλάζ. Το αποτέλεσμα, αναμένεται να είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

Source