Τι συμβαίνει με τη Mitsubishi στην Ελλάδα


Προκαλεσε συζητησεις η ανακοινωση του ομιλου Σαρακακη για την αναπροσαρμογή της στρατηγικής της Mitsubishi στην Ευρώπη. Πολλοί θεώρησαν ότι “η Mitsubishi φεύγει από τη Γηραιά Ήπειρο” και συνεπώς από την Ελλάδα. Ο Σαρακάκης, διαβεβαιώνει για το αντίθετο. Προς επίρρωση τούτου, η εισαγωγική της Mitsubishi στην Ελλάδα, αντί για τη… φυγή που προανήγγειλαν ορισμένοι, ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται κανονικά οι πωλήσεις και η υποστήριξη των μοντέλων της ιαπωνικής μάρκας στη χώρα μας.


H Mitsubishi Motors Corporation ανακοίνωσε πρόσφατα το νέο μεσοπρόθεσμο πλάνο της, στόχος του οποίου είναι η βελτίωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, δίνοντας έμφαση στις ενέργειες μείωσης του λειτουργικού κόστους και του κόστους παραγωγής, καθώς και στον επανασχεδιασμό της στρατηγικής της στις επιμέρους αγορές αναλόγως των εκάστοτε ευκαιριών και ρίσκων.



Στο πλαίσιο αυτό, μια σειρά από παράγοντες με κυριότερο τον αυστηρό κανονισμό CAFÉ για την μείωση των ρύπων CO2 που έχει επιβληθεί στις αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη και ο οποίος οδηγεί σε ιδιαίτερα αυξημένα κόστη παραγωγής, αναγκάζουν τον ιαπωνικό ` κολοσσό να προσαρμόσει ανάλογα τη γκάμα των μοντέλων που θα διατίθενται τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη.


Η Mitsubishi Motors Corporation διαβεβαιώνει τόσο τους υπάρχοντες όσο και τους μελλοντικούς αγοραστές των προϊόντων της ότι οι υπηρεσίες after sales (διάθεση ανταλλακτικών και τεχνική υποστήριξη) θα συνεχίσουν να παρέχονται απρόσκοπτα στις επιμέρους Ευρωπαϊκές αγορές καθώς τα οχήματα της θα εξακολουθούν να παράγονται και να διατίθενται σε άλλες αγορές. Αντίστοιχα, η Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, Επίσημος Εισαγωγέας της Mitsubishi Motors από το 1963 στην Ελλάδα δεσμεύεται προς τους υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες που την εμπιστεύονται ότι θα συνεχίζει να υποστηρίζει τόσο τις πωλήσεις των διαθέσιμων μοντέλων της μάρκας όσο και τις υπηρεσίες after sales μέσα από το Δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών της.



Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1922 σε μια σειρά από κλάδους σχετιζόμενους με την ιδιωτική και επαγγελματική μετακίνηση και τα βιομηχανικά και κατασκευαστικά μηχανήματα. Εκπροσωπεί κορυφαίους κατασκευαστές όπως Honda Motors, Mitsubishi Motors, Volvo, Renault Trucks, Komatsu, Massey Ferguson, Honda Marine, Volvo Penta καθώς και τα ελαστικά Kumho Tyres, Infinity κ.ά. Επιπλέον, όσον αφορά τις υπηρεσίες, η εταιρεία Απόλλων Α.Ε., συμφερόντων του Ομίλου Επιχειρήσων Σαρακάκη, δραστηριοποιείται στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά για πάνω από 60 χρόνια, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες ασφάλισης και διαχείρισης κινδύνων.


Τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη εφαρμόζει ένα φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης επεκτείνοντας συνεχώς το εύρος των προϊόντων και των υπηρεσιών του τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις αγορές της Κύπρου και των Βαλκανίων.