Τo θρυλικό όνομα της Alfa Romeo Giulia GTAm επιστρέφει στις πίστες με τον Antonio Giovinazzi

Από το Grand Prix της Αυστρίας και μέχρι το τέλος της σεζόν, η αγωνιστική φόρμα του Antonio Giovinazzi θα φέρει το λογότυπο “GTAm”, το θρυλικό ακρωνύμιο που κρύβει μέσα του το αγωνιστικό DNA της Alfa Romeo.



Το επίσημο ξεκίνημα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2020, το οποίο είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας του COVID-19, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 5 Ιουλίου στην Αυστρία. Η ομάδα της 
Alfa Romeo Racing ORLEN θα αγωνιστεί λίγες μόνο ημέρες μετά την 110η επέτειο από τη δημιουργία της Ιταλικής μάρκας στις 24 Ιουνίου.  Η ιστορία της Alfa Romeo είναι στενά συνδεδεμένη με την Formula 1, με τη μάρκα να κατακτά τον πρώτο αγώνα, αλλά και το πρώτο Πρωτάθλημα του κορυφαίου μηχανοκίνητου θεσμού το 1950 με τον Nino Farina στο τιμόνι της Alfa Romeo Gran Premio Tipo 158 “Alfetta”. Ο θρίαμβος επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά, αυτή τη φορά με τον Juan Manuel Fangio να οδηγεί την Alfetta 159.



Τη φετινή χρονιά η πορεία της μάρκας στη Formula 1 θα συνεχιστεί με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Kimi Räikkönen και τον Antonio Giovinazzi να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι της C39. Το θρυλικό λογότυπο “GTAm” θα κοσμεί την αγωνιστική φόρμα του Ιταλού οδηγού, ως ένας φόρος τιμής στην ιστορία της μάρκας, αλλά και τη νέα Alfa Romeo Giulia GTAΤο περιορισμένης παραγωγής μοντέλο δημιουργήθηκε με αφορμή τα 110α γενέθλια της μάρκας και αποτελεί την κορυφαία έκφραση της Alfa Romeo.



Το σύνολο το τεχνικών λύσεων που εφαρμόστηκαν στις Giula GTA και GTAm προέρχονται από την έρευνα και εξέλιξη που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Sauber Engineering. Η αεροδυναμική απόδοση μελετήθηκε σε βάθος ώστε να εξασφαλιστεί η ιδανική ισορροπία και σταθερότητα του αυτοκινήτου. Τα σημεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια είναι το εμπρός ενεργό σπόιλερ, τα μαρσπιέ, η νέα πίσω αεροτομή, το πάτωμα του αυτοκινήτου και ο διάχυτης.  



Η ιστορία συναντά το μέλλον


Σε επίπεδο φιλοσοφίας, η νέα Alfa Romeo Giulia GTA, εμπνέεται από την Giulia GTA του 1965, την “Gran Turismo Alleggerita” που εξελίχθηκε από την Autodelta με βάση την Giulia Sprint GT. Η νέα Giulia GTA βασίζεται στην Giulia Quadrifoglio και χρησιμοποιεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του bi-Turbo βενζινοκινητήρα των 2,9 λίτρων με αυξημένη απόδοση στους 540 ίππους. Η εκτενής χρήση υπερ-ελαφρών υλικών οδήγησε σε μια μείωση του βάρους κατά 100 κιλά σε σχέση με την Giulia Quadrifoglio, προσφέροντας στο μοντέλο την κορυφαία αναλογία βάρους/ισχύος στην κατηγορία με 2,82κιλά/ίππο.