Η Fiat Chrysler Automobiles στην ελίτ της έξυπνης αυτοκίνησης

Το Intesa Sanpaolo Group, ένας οργανισμός που ειδικεύεται σε καινοτόμα προγράμματα σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας, δημιούργησε το Smart Mobility Corporate Club (SMCC), προσκαλώντας σε αυτό σε πρώτη φάση τις Fiat Chrysler Automobiles, Cisco και Iren. Ρόλος του SMCC είναι η δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομιών που θα εστιάζει στην έξυπνη αυτοκίνηση, συντονίζοντας τις ερευνητικές προσπάθειες και τις νέες υπηρεσίες που θα αναπτύσσει κάθε εταιρεία στον τομέα της.

 

 

Η νέα πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας του Intesa Sanpaolo Innovation Center με το CRT FoundationTechstars, έναν Αμερικανικό οργανισμό που ειδικεύεται στην ενίσχυση καινοτόμων ιδεών και ο οποίος επέλεξε το Τορίνο για να δημιουργήσει εκεί την Ευρωπαϊκή του βάση για την ανάπτυξη της έξυπνης αυτοκίνησης. Μέσω του SMCC, οι FCA, Cisco και Iren θα αποκτήσουν πρόσβαση σε μια τεράστια βάση πληροφοριών και στοιχείων που θα αφορούν στην τεχνολογία, στις τηλεπικοινωνίες, στον τομέα της ενέργειας, αλλά και σε πρωτοπόρες ιδέες από startups απ’ όλο τον κόσμο.  

 

Η επιλογή των τριών πρώτων εταιρειών που αποτελούν ηγέτες στον τομέας τους, έχει σαν στόχο να θέσει τις βάσεις για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη της έξυπνης αυτοκίνησης, σημαντικό κομμάτι της οποίας είναι ο εξηλεκτρισμός του στόλου των οχημάτων. Η ανταλλαγή πληροφοριών θα ανοίξει νέους δρόμους συνεργασίας με σημαντικά οφέλη για τους χρήστες, την οικονομία και βεβαίως το φυσικό περιβάλλον. 

    

 

«Το Smart Mobility Corporate Club σκοπεύει να ενισχύσει τη συνεργασία και το διάλογο μεταξύ κορυφαίων εταιρειών σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας και παράλληλα να τις φέρει σε επαφή με τις πιο υποσχόμενες startups απ’ όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να εργαστούν όλοι μαζί για το μέλλον της αυτοκίνησης. Το SMCC θα λειτουργήσει ουσιαστικά ως ο καταλύτης, επιταχύνοντας και βελτιώνοντας την ανταλλαγή γνώσης και δεξιοτήτων.»

 

Guido de Vecchi, Γενικός Διευθυντής του Intesa Sanpaolo Innovation Center

 

 

«Η συμμετοχή της Cisco στο SMCC αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία που εντάσσεται στη φιλοσοφία μας για καινοτομία και συνεργασία. Οι ψηφιακές υπηρεσίες αποτελούν βασικό κομμάτι της καθημερινότητας μας και θα καθορίσουν το μέλλον της αυτοκίνησης, αλλά και συνολικά του τομέα των μεταφορών. Η ψηφιοποίηση κρίσιμων υποδομών που έχουμε ήδη ξεκινήσει στην Ιταλία εντάσσονται σε αυτή την προσπάθεια και είμαστε ευτυχείς που θα συνεργαστούμε με τις άλλες πολύ σημαντικές εταιρείες του SMCC

 

Enrico Mercadante, Επικεφαλής του τομέα Καινοτομίας της Cisco για τη Ν. Ευρώπη  

 

 

«Μέσω του SMCC θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε ακόμα πιο αποτελεσματικά τα «εργαλεία» που έχουμε ήδη αναπτύξει στo IREN Group και να επιταχύνουμε την αναζήτηση νέων καινοτόμων λύσεων για την αυτοκίνηση. Για αυτό το λόγο έχουμε δημιουργήσει και το πρόγραμμα Iren-Go, το οποίο μας επιτρέπει να αποτελούμε βασικό υποστηρικτή για τις startups σε όλο τον κόσμο.»

 

Enrico Pochettino, Επικεφαλής Παγκοσμιοποίησης και Καινοτομίας της Iren S.p.A.

 

 

«Στην Fiat Chrysler Automobiles, η καινοτομία αποτελεί βασικό στοιχείο της λειτουργίας μας και η συμμετοχή στο Smart Mobility Corporate Club θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα πρωτοποριακά προγράμματα σε συνεργασία με τα καλύτερα ταλέντα από όλο τον κόσμο. Παράλληλα η συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες από άλλους τομείς της βιομηχανίας,  θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε τις διαδικασίες μας και να αναλάβουμε ακόμα πιο φιλόδοξα προγράμματα που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πελατών μας, αλλά και συνολικά του φυσικού περιβάλλοντος, ειδικά στα αστικά κέντρα.»

 

Roberto Di Stefano, Επικεφαλής του τμήματος eMobility της FCA για την περιοχή ΕΜΕΑ