Πότε θα αποκαλυφθει η δεύτερη γενιά του BRZ

  Ο κόσμος λάτρεψε την πρώτη γενιά του μικρού sport ιαπωνικού αυτοκινήτου, απο το ντεμπούτο του το 2012. Μαζί με το αδελφάκι του, το GT86 της Toyota, ήρθαν να προσφέρουν μία πιο προσιτή, οδηγοκεντρική προταση στην αγορά των sports car μικρού κυβισμού. Έφεραν μόνο τα στοιχειώδη ηλεκτρονικά υποβοηθήματα, ήταν ελαφριά, εφοδιασμένα με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και έναν ατμοσφαιρικό boxer κινητήρα, 2 λίτρων, με απόδοση 200 ίππων. Και φυσικά, πισωκίνητα!

 Η επιτυχία της συγκεκριμένης συνταγής έγινε άμεσα εμφανής. Ο κόσμος τα μετέτρεψε σε track car, drift car, show car, τα πάντα. Ωστόσο, υπήρχε ένα “ψεγάδι” στη συνταγή. Οι 200 ίπποι του δίλιτρου flat 4, ήταν κάπως, λίγοι. Όχι για να “παίξεις”, αλλά για… την εποχή, όπου έχουμε μέχρι και άνω των 400 ίππων από δίλιτρο…

  Στη δεύτερη γενιά του, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στους 2-3 ερχόμενους μήνες, μαζί και πάλι με το αδελφάκι του GT86, το BRZ θα δεχθεί την αλλαγή που είχε τόσο ανάγκη, περισσότερη δύναμη, πιθανόν απο έναν turbo boxer κινητήρα. Φήμες θέλουν τη δεύτερη γενιά του BRZ να εφοδιάζεται με τον turbo, 2.4 λίτρων boxer κινητήρα της Subaru, o οποίος εικάζεται πως θα αποδίδει 260 ίππους στην turbo εκδοχή του, ή περί τους 220 στην ατμοσφαιρική εκδοχή του. Φήμες θέλουν επίσης, τους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων (πολύ πιθανόν αυτό που υπάρχει και στη τωρινή γενιά), ή ενός αυτόματου, το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στο BRZ.

Η φωτογραφία, όπως μπορείς να αντιληφθείς, είναι του περιοδικού Car and Driver

 Απο τα spy shots που υπάρχουν έως τώρα, είναι πολύ πιθανό το νέου BRZ να μοιάζει περισσότερο με facelift παρά με εντελώς νέο σχέδιο. Αναμένονται αλλαγές στα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, διαφορετική γρύλια στο εμπρός μέρος και ένα lip spoiler στο πορτμπαγκαζ.

 Μετά απο πολλούς μήνες αναμονής και υπομονής, είμαστε πλέον σίγουροι πως θα δούμε στο πολύ άμεσο μέλλον την δεύτερη γενια του BRZ, με τη τιμή του να αναμένεται περί τα 30.000€ .