Η 904 Living Legend, που μας πήρε τα μυαλά

 

Porsche Unseen : Little Rebels – 904 Living Legend

  

  Πριν μερικές μέρες, η Porsche αποκάλυψε μία σειρά πρωτοτύπων αυτοκινήτων της, τα οποία μέχρι τώρα δεν είχαμε δει, εξού και το Unseen. Τις ερχόμενες Κυριακές, θα ανακαλύψουμε όλα όσα μας αποκάλυψε η Porsche για καθένα απο αυτά. Ξεκινάμε φυσικά, απο την αγαπημένη των περισσοτέρων απο εμάς, 904 Living Legend.

 

  H 904 Living Legend, είναι ένα hard model (κατασκευασμένο δηλαδή απο τα υλικά που θα είχε αν έμπαινε κανονικά σε διαδικασία εξέλιξης) κλίμακας 1:1, το οποίο κατασκευάστηκε το 2013. Όπως δηλώνει και η ίδια η ομάδα της Porsche, μερικές φορές οι εξαιρετικές ιδέες, δεν απέχουν πολύ. Φτάνουν μέχρι τα όρια της οικογένειας του Volkswagen Group. 

  Η ίδια η Volkswagen, είχε ξεκινήσει ένα project έρευνας, για τη δημιουργία ενός οικονομικού αυτοκινήτου, με χωρητικότητα κινητήρα, 1 λίτρου, απο το 2002. Το αποτέλεσμα για τη VW, ήταν το περιορισμένης παραγωγής Volkswagen XL, το οποίο έγινε διαθέσιμο το 2014. Τι σχέση όμως έχει η Porsche με το συγκεκριμένο project, θα αναρωτηθεί κανείς.

  Το Porsche Design Studio, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το project της Volkswagen, στο κομμάτι του carbon monocoque σασί του VW XL. Για τη Porsche, αυτό το concept θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα πολύ ελαφρύ, μικρών διαστάσεων sports car. Συνεχίζοντας την εξέλιξη λίγο παραπέρα, ανακάλυψαν οτι το αυτοκίνητο που δημιουργούσαν, ήταν πολύ κοντά στην Porsche 904, έναν αγωνιστικό θρύλο, που βρίσκεται και στο μουσείο της εταιρείας.

  Έτσι, το νέο αυτό πρωτότυπο έλαβε το όνομα 904 Living Legend. Πρόκειται για ένα χαμηλό, κεντρόβαρο αυτοκίνητο, με φτερά που τονίζουν το μυώδες σχήμα της, παρά το μικρό μέγεθος της. Το ιδανικό μηχανικό σύνολο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σύμφωνα με την ίδια τη Porsche, θα ήταν ένας V2 κινητήρας, απο μηχανή (Ducati πχ, που τυγχάνει να είναι και αυτή μέλος του Group).

  Το μόνο σίγουρο, είναι πως η απόκριση του κόσμου ήταν τόσο εντυπωσιακά έντονη για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που η Porsche την έχει λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της. Σε βαθμό, που σκέφτεται σοβαρά να δει αν και κατά πόσο είναι εφικτό να δημιουργηθεί και ένα αυτοκίνητο παραγωγής.

Και, μερικές φωτογραφίες ακόμη, γιατί κανείς δε χορταίνει να τη χαζεύει :