Το ταξίδι της Μαριαλένας στο χώρο των καρτ

Μετά τη γνωριμία μας με τη Μαριαλένα (μπορείτε να πατήσετε εδώ για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο), θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για το “ταξίδι” της στο χώρο του καρτ.

Όπως μας είχε αναφέρει, το έναυσμα υπήρχε μέσα απο το οικογενειακό της περιβάλλον. Πέραν αυτού, η ίδια είχε πάντα έντονο ενδιαφέρον για το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, για την ταχύτητα, τον ανταγωνισμό, ακόμη και για το γεγονός οτι πρόκειται για έναν, κατά κανόνα, ανδροκρατούμενο χώρο.

Κάπως έτσι λοιπόν, απέκτησε την πρώτη “γεύση”, οδηγώντας σε τακτά χρονικά διαστήματα κάποια απο τα ενοικιαζόμενα καρτ, στη κοντινή της πίστα. Δείχνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα, την ικανότητα της να κινείται με κάτι παραπάνω απο ικανοποιητικούς ρυθμούς, ξεκίνησε τις δικές της αναζητήσεις για να αποκτήσει το δικό της καρτ, κάτι το οποίο σε εκείνη τη στιγμή της φαινόταν όνειρο.

Κάποια μέρα, ωστόσο, ο πατριός της, Γιάννης Γιώτης, της έκανε ένα απίθανο για την ίδια δώρο. Το δικό της καρτ. Η χαρά της ήταν απερίγραπτη. Το “παλιό” της καρτάκι, όπως μας λέει, έμοιαζε στην ίδια, ονειρικό. Άλλωστε, ποιος απο εμάς δεν αντιμετωπίζει οτιδήποτε πραγματικό που μέχρι τώρα έμοιαζε όνειρο, με τον ίδιο τρόπο ;

Ξεκίνησε τις προπονήσεις της, στη πιστα “Speedpark”, στον Ασπρόπυργο, όπου μπορούσε να κάνει ανενόχλητη τη προπόνηση της, σε μία σχεδόν άδεια πίστα, η οποία ωστόσο είναι αρκετά τεχνική, όπως μας λέει, πράγμα πολύ σημαντικό για μία νέα οδηγό. Μετά απο κάποιο διάστημα, άρχισε να προπονείται στη πίστα “Καρτοδρόμιο”, στις Αφίδνες, όπου κάνουν τις προπονήσεις τους και οι περισσότεροι συναθλητές της, αλλά πραγματοποιούνται και οι περισσότεροι αγώνες. Η αρχή της ήταν κάπως δύσκολη, μίας και πλέον βρισκόταν σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον με πολλούς άλλους οδηγούς, μερικοί εξ’ αυτών σε αυτή τη φάση, αρκετά ταχύτερους της. Πέρα απο την επιθυμία της, να μπορέσει να φτάσει σε επίπεδο ανάλογο με αυτό τον συναθλητών της, η ίδια μας λέει πως έπρεπε να καταρρίψει και το γνωστό μύθο, μεταξύ γυναικών και οδήγησης. Εκτός πίστας, δημιουργήθηκαν φιλίες και η Μαριαλένα ήταν πλέον “μέλος”, αυτής της ομάδας οδηγών. Με το καιρό, άρχισε να λαμβάνει μέρος σε αγώνες που πραγματοποιούνται στις Αφίδνες, τα Μέγαρα, τη Καλαμάτα και τη Πάτρα.

Η Μαριαλένα, ωστόσο, μας τονίζει πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δαπανηρό άθλημα, το οποίο πέρα απο πολλές ώρες προπόνησης, απαιτεί και ένα αρκετά μεγάλο budget. Η ίδια, θεωρεί ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχημένης μέχρι τώρα πορείας της, την οικογένεια της και τους ανθρώπους που την έχουν στηρίξη στη πορεία της μέχρι εδώ που βρίσκεται σήμερα. Ξεχωρίζει ωστόσο, το πατριό της Γιάννη, ο οποίος όπως μας λέει είναι στη ζωή της, πέρα απο πατριός, ομαδάρχης, μηχανικός, fan αλλά και χορηγός.

Προηγούμενο
100 χρόνια Mazda